Prenumerationsvillkor

Prenumerationsvillkor
Uppdaterade 2021-04-26

Digitala prenumerationsvillkor

Om din prenumeration avser en digital prenumeration, gäller istället våra digitala prenumerationsvillkor.

 

Prenumerationsformer

Vi erbjuder olika prenumerationsformer. Notera att villkoren för uppsägning skiljer sig åt beroende på prenumerationsform.

Tillsvidareprenumeration innebär att ditt magasin förnyas automatiskt och fortsätter att levereras till dess att uppsägning sker.  Vill du avsluta din tillsvidareprenumeration kontaktar du vår Kundservice – du hittar kontaktuppgifter längst ner på den här sidan, på din faktura eller i ditt magasin.

Tidsbestämd prenumeration innebär att leveransen av ditt magasin avslutas automatiskt när du mottagit den sista betalda utgåvan i din prenumerationsperiod.
Du behöver inte aktivt avsluta en tidsbestämd prenumeration.  När prenumerationen närmar sig sitt slut kommer vi att erbjuda dig att förlänga din prenumeration för fortsatt läsning.  Om du inte önskar en förlängning på din tidsbestämda prenumeration kan du bortse från erbjudandet.

Aktuell prenumerationsform anges alltid vid beställningstillfället. Du kan även logga in på “Mina sidor” på vår Kundwebb och se vilken prenumerationsform din prenumeration har. 

 

Leverans av magasin

Vi förbehåller oss rätten att godkänna varje beställning och ditt första magasin skickas när vi har registrerat och godkänt din beställning. 

Leveranstiden för din första utgåva kan variera beroende på magasinets utgivningstakt.  Vanligast är att din första utgåva kommer inom fyra veckor från beställningstillfället. 

Introduktionserbjudanden gäller endast nya prenumeranter i Sverige.

Vill du beställa till en utländsk adress ber vi dig kontakta vår Kundservice. Kontaktuppgifter finns längst ner på den här sidan.

 

Leverans av premie

Om du beställt en prenumeration som innehåller en välkomstpremie skickas din premie  ca 3-5 veckor efter din beställning i en separat försändelse.

Din välkomstpremie kan, beroende på våra magasins utgivningsfrekvens, komma att levereras innan du mottar din första magasinsutgåva.

Vi reserverar oss för att erbjudanden med premier kan ta slut. Skulle du genomföra ett köp av en prenumeration där din utvalda välkomstpremie tagit slut ersätts du med annan likvärdig produkt.

 

Betalning

Aktuella prenumerationspriser anges vid tillfället för din beställning.  

Beroende på prenumerationsform betalar du antingen i för- eller efterskott.  Vilken betalform som gäller för din prenumeration anges vid tillfället för din beställning.

Förskottsbetalning innebär att din prenumerationsavgift gäller för nästkommande prenumerationsperiod.

Efterskottsbetalning innebär att du betalar för redan levererad prenumerationsperiod.

Vid utebliven betalning skickar vi en påminnelse.  Vid flera uteblivna betalningar skickar vi en påminnelse på det totala utestående beloppet. Vid eventuella ytterligare påminnelser tillkommer 60 kronor i påminnelseavgift.

 

Pappersfaktura

Väljer du att betala din prenumerationsavgift via pappersfaktura tillkommer en faktureringsavgift på 29 kr. För att undvika faktureringsavgift kan du välja att betala via autogiro, e-faktura eller Klarna. Du anmäler dig för autogiro eller e-faktura via din bank.

Fakturan medföljer i de flesta fall ditt magasin, fakturan kan i vissa fall skickas i en separat försändelse.  Betalar du i efterskott omfattar fakturan magasin du redan erhållit. Betalar du för en längre period tex halvår eller helår betalar du i förskott och fakturan medföljer då den första magasinet i den nya perioden.

 

Betalning via autogiro

Väljer du att betala via autogiro godkänner du att uttag får göras från angivet bankkonto på begäran av angiven betalningsmottagare för överföring till denne via bankernas automatiska betalningstjänst, Autogiro. 

Banken är inte skyldig att pröva behörigheten av, eller meddela dig i förväg, om begärda uttag.  Meddelande om gjorda uttag får du på ditt kontoutdrag från banken. Medgivandet kan på din begäran överflyttas till annat konto i banken eller till konto i annan bank.

Du skall senast bankdagen före förfallodagen ha tillräckligt med pengar på kontot för dina betalningar.

 

Betalning via Klarna

Genom att teckna en tillsvidareprenumeration och betala med Klarnas betallösning accepterar du att din prenumeration fortsätter löpande och att prenumerationsavgiften automatiskt dras via Klarna vid varje ny påbörjad tidsperiod. Betalningar för korta perioder betalas i efterskott, längre perioder tex halvår och helår faktureras i förskott.

Om du beställt en tidsbestämd prenumeration och valt att betala med Klarnas betallösning avslutas din prenumeration automatiskt.

Väljer du att betala via Klarna godkänner du vid betalningstillfället Klarnas Användarvillkor och bekräftar att du tagit del av Klarnas integritetspolicy.

Har du frågor kring betalningar via Klarna kontakta Klarna på telefonnummer: 08-120 120 10

 

Uppsägning

En tidsbestämd prenumeration avslutas automatiskt när du fått det antal utgåvor du beställt och betalat för.  

Uppsägning av en tillsvidareprenumeration sker via kontakt med vår Kundservice, du hittar kontaktuppgifter längst ner på den här sidan, på din faktura eller i ditt magasin.

Uppsägning gäller fr o m den dag du meddelar oss, i vissa fall det kan vara ett magasin redan på väg till dig och det blir då ditt sista magasin i din tillsvidareprenumeration.

Vilken prenumerationsform din prenumeration har framgick vid beställningstillfället. Du kan även logga in på “Mina sidor” för att se vilken prenumerationsform du har. 

Har du förskottsbetalat din prenumeration kommer vi att leverera de magasin du har betalat för.  Vid betalning i efterskott sänder vi en bekräftelse på uppsägning och en faktura för ev levererade och obetalda magasin.

Utebliven betalning gäller ej som uppsägning.

 

Ångerrätt 

Ångerrätt vid köp av tidningsprenumerationer är 14 dagar enligt lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Det innebär att du som konsument har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, d.v.s. den dag då det första tidningsexemplaret levererats. 

Observera att ångerrätten inte gäller om du har brutit förpackningen på de varor (premier) du mottagit. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns det en blankett som du kan använda dig av. 

Utebliven betalning godtas inte som utnyttjande av ångerrätt. Ingen återbetalning sker av redan inbetald prenumerationsavgift.

 

Särskilda villkor produktköp

Din beställning finns hos ditt utlämningsställe i 7 dagar och returneras därefter till vårt lager. Återbetalning av ej uthämtat paket sker efter kontakt med kundservice. För ej uthämtat paket tillkommer en hanteringsavgift på 150 kr som dras av på din återbetalning, alternativt tillkommer ytterligare portokostnad om vi ska skicka ut paketet på nytt.

 

Returer produktköp 

Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du mottagit varan. Varor som returneras ska vara i samma skick som du mottagit dem i och får inte ha skadats, tvättats, ändrats eller använts annat än att du provat varan. Vissa produktgrupper som på grund av sin karaktär anses som förbrukad vid bruten förpackning omfattas inte av ångerrätten (t.ex. hygienartiklar och skönhetsprodukter).

 

Ändringar av villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra dessa prenumerationsvillkor, inklusive prenumerationsavgifter. Vi reserverar oss för eventuella pris- och momsändringar. 

 

Nyhetsbrev, notiser m.m.

Som en del av din prenumeration – oavsett vilken prenumerationsform du har valt – kan Bonnier Magazines & Brands komma att skicka dig information som rör din prenumeration, nyhetsbrev, redaktionella notiser, erbjudanden från Bonnier Magazines & Brands och/eller dess samarbetspartners samt andra liknande digitala utskick till den e-postadress, smarta telefon eller annan mobil enhet som du uppgivit för oss. 

Utskicken sänds med den regelbundenhet som Bonnier Magazines & Brands bestämmer vid var tid.

 

Behandling av personuppgifter

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på̊ vår hemsida Bonniermag.se/dataskyddspolicy. 

 

Kundservice

Du är alltid välkommen att kontakta vår Kundservice. Du kan själv administrera din prenumeration genom logga in på Mina sidor på vår kundwebb. https://kundservice.bonniernewslifestyle.se/

Du når oss även på telefon  08-454 95 14.